2010-08-18

Venecijaneri za moderan život

Venecijaneri su neosporno najbolje roletne za moderan život. Venecijaneri daju vašem domu osećaj elegancije i urednosti. Mogu biti različitih tekstura i boja. Možete ih kupiti u bilo kojoj dekor prodavnici ili naručiti putem interneta. Funkcionalni su, laki su za korišćenje i instalaciju.

Ukoliko želite da venecijaneri krase vaš dom morate znati i da ih ispravno koristite. Ukoliko se venecijaneri nepravilno upotrebljavaju, ako stoje ukoso ili u bilo kom nepravilnom položaju neće vam pružiti osećaj harmonije u domu.

Nikada nemojte kupovati plastične venecijanere, već isključivo venecijenere napravljene od aluminijuma ili obojenog srebra jer oni manje skupljaju prašinu i lepšeg su izgleda.

Danas, proizvođači venecijanera nude venecijanere vrlo zanimljivih boja i tekstura, čak i vi sami možete ponuditi željeni izgled proizvođaču i dobiti venecijanere po vašoj želji.

Ako vam je radni prostor izrađen od drveta, nemojte stavljati bele ili crne venecijanere, već kupite venecijanere sa teksturama nalik pravoj koži maslinaste ili braon boje. Takođe, vaša kancelarija će izgledati prefinjeno i moderno ukoliko je krase venecijaneri boje crvene trešnje. Ukoliko imate male prozore npr. na potkrovlju, mini venecijaneri će rešiti vaš problem.

Danas je naročito popularan trend ručnog oslikavanja venecijanera. Vaši venecijaneri mogu izgledati kao velike slike i imati vrlo interesantan izgled. Ovakve venecijanere možete potražiti u prodavnicama orijentalne opreme, a ako ne možete da ih nađete uvek je tu stari, dobri internet.

Pozovite nas i već u roku od jednog dana možete dobiti venecijanere i ulepšati vaš dom. 

Venecijaneri

Venecijaneri su specifičan tip roletni koje mogu biti izrađene od drveta, plastike ili metala. Vrlo lako se podešavaju, tako da mogu vašoj sobi dati svetlost ili napraviti hladovinu, pružaju osećaj elegancije i harmonije u vašem domu. Metalni venecijaneri se češće koriste na poslovnim zgradama jer su dobra zaštita protiv krađa, visoke i niske temperature, lošeg vremena i požara. Njima se upravlja elektronski, a ne ručno.


Venecijaneri
Horizontalni oblik venecijanera koristi tanke tkane merdevine kojima omogućava letvicama da se otvaraju ili zatvaraju preko rotirajućeg valjka na koji je svaka letvica prikačena.

Vertikalni oblik venecijanera koristi uglavnom šire letvice, one se mogu zajedno pomeriti u jednu ili drugu stranu, kao i razdvojiti po sredini. Ovaj oblik venecijanera patentirali su Edward Bopp i Fredrick Bopp u Kanzas Sitiju.

Termin venecijaneri se obično koristi za opis skoro svih vrsta zaštita prozora kao što su roletne, želuzine, kapci prozora itd...

Venecijaneri smanjuju prodiranje sunčeve toplote u sobu, nekada su bili pravljeni čak i od trske i tkanine, a danas se najčešće prave od plastike ili metala.

Nekada su se venecijaneri ručno podešavali, a danas ih možete pomerati pomoću prekidača ili daljinskog upravljača i imati pristup čak i onim prozorima za koje ste mislili da su nedostupni  za korišćenje venecijanera.