2010-11-20

Venecijaneri - pravi izbor za Vaš dom


Venecijaneri pružaju misteriozni izgled vašoj sobi, dozvoljavajući da samo tanki zrakovi sunčeve svetlosti prodiru u nju čineći je ugodnom za boravak. Proizvedeni su od različitih materijala kao što su drvo, plastika, aluminijum i dostupni su u širokom spektru boja i dimenzija. Možete ih uklopiti u bilo koji dizajn koncept vašeg doma.

Koje su prednosti venecijanera? Osim što su relativno jeftini, dostupni u širokom spektru boja, materijala i veličina, oni mogu da se prilagode uz bilo koju veličinu prozora. Možete da kontrolišete prodiranje svetlosti u sobi, pomažu kod održavanja toplote zimi, a leti pružaju osećaj hladovine i prijatnosti. Kontrolisanjem svetlosti u sobi čuvate vaš nameštaj od preranog izbleđivanja. Venecijaneri se lako čiste i održavaju, možete ih usisati i obrisati vlažnom krpom.

Najvažniji korak u ugrađivanju venecijanera je tačno merenje vašeg prozora. Morate precizno izmeriti i visinu i širinu, ugraditi na prozor specijalni okvir koji obično obezbeđuje proizvođač i za njega pričvrstiti gornji deo venecijanera. U stvari najteži deo instalacije venecijanera je određivanje njegove boje, vrste i izbora da li će se ugraditi izvan ili unutar prozorskog okvira. Sve ostalo je lako.

Ako je vaš prozor kvadratnog oblika, venecijaneri se mogu montirati unutar prozorskih okvira, a ako je prozor pravougaonog oblika najbolje resenje je njihova instalacija van okvira prozora. Jedna potencijalna prednost ugradnje venecijanera izvan prozorskih okvira je ta što će vaši prozori izgledati veći nego što zaista jesu.

Venecijaneri su ekonomični, pružaju vašem domu udobnost i eleganciju i ako razmišljate o promeni zaštite prozora venecijaneri su pravi izbor za vas.